Tisková zpráva - Upoutávka na Půlvánoční běh Olomoucí 2016

PŮLVÁNOČNÍ BĚH OLOMOUCÍ

aneb běžíme pro ty, kteří nemohou

22. června 2016 proběhne již 3. ročník „Půlvánočního běhu Olomoucí aneb Běháme pro ty, kteří běhat nemohou“.

Výsledek 1. ročníku mile překvapil, ale výsledek 2.ročníku překonal všechna očekávání a ukázal, že Půlvánoční běh Olomoucí má ambice zařadit se mezi tradiční velké charitativní projekty, které opravdu dokáží vybrat nemalou sumu finančních prostředků a přispět tak zásadním způsobem na dobrou věc.

Startuje se přesně v 17:00 a trať povede stejně jako v předchozích ročnících centrem Olomouce. Její celkovou délku 1 000 m zvládnou nejenom rekreační sportovci, ale i malé děti. Podmínkou účasti je kompletní zimní oblečení a výbava tzn. sáňky, lyže, běžky atd. V této akci sice nejde o rychlost, ale i tak se může projevit soutěžní duch každého účastníka. V průběhu závodu se bude hodnotit nejlepší zimní kostým, běžecký styl a nejlepší skupina. Na trati bude připraveno pravé zimní občerstvení a nebudou chybět ani hodnotné ceny pro vítěze. Retro bar hlavního organizátora Marka Šenkapoula se opět změní v Aprés-ski bar, kde bude podáváno vánoční občerstvení pro všechny zúčastněné.

Zájemci se mohou registrovat již nyní na stránkách http://pulvanocni-beh-olomouci.webland.cz/ nebo v den závodu na startu od 16 hodin.

Akci bude opět moderovat jeden z protagonistů akce Marek Zahradníček. Účast již tradičně přislíbily známé osobnosti, které zazářily v loňském roce - moderátor Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy, herec Lukáš Hejlík a topmodelka Veronika Fašínová. Nově se akce zúčastní herec Radim Fiala, který bude mít v cíli závodu malou autogramiádu. Záštitu nad akcí převzal náměstek primátora města Olomouc pan Martin Major.

Výtěžek z akce bude opět rozdělen na dvě části. Jedna část připadne občanskému sdružení Pinokio, které z ní uhradí intenzivní fyzioterapii nehrazenou z veřejného zdravotního pojištění a ortopedickou operaci Aničky Jurečkové. Druhá část bude určena Miriam Marčišinové, která díky nádoru na mozku prodělává náročnou a nákladnou léčbu, která ji udržuje při životě.

Na startu 2. ročníku se nakonec sešlo 100  oficiálních závodníků v kompletní zimní výbavě. Celkem se akce včetně diváků účastnilo přes 300 nadšenců. Akce se účastnil dokonce i Jamajský bob nebo Borat. Výtěžek akce v neuvěřitelné výši 161.200 Kč (startovné a sponzorské příspěvky) byl rozdělen mezi občanské sdružení Pinokio, které se stará o aktivní rodiny postižených dětí a za částku pořídilo elektrický vozíček pro Agátku a spolek TREND vozíčkářů Olomouc.

Tiskovou zprávu i fotografie z akce jsou ke stažení na stránkách akce:

Pro více informací kontaktujte:

Petra Šenkapoulová, e-mailsenkapoulova.p@reply-to.eu, tel. +420 775 077 122

V případě zájmu o celý text tiskové zprávy včetně fotografií v tiskové kvalitě klikněte na tlačítko níže.

Tisková zpráva ke stažení