Tisková zpráva 2015

PŮLVÁNOČNÍ BĚH OLOMOUCÍ

aneb běžíme pro ty, kteří nemohou

Dnes 24. června 2015, přesně půl roku před Vánocemi, se koná 2. ročník „Půlvánočního běhu Olomoucí aneb Běháme pro ty, kteří běhat nemohou“. Jedná se o recesisticko - charitativní akci s cílem podpořit neziskové organizace. V letošním roce půjde výtěžek akce Občanskému sdružení Pinokio, které se stará o aktivní rodiny postižených dětí a spolku TREND vozíčkářů Olomouc.

Startuje se přesně v 17:00 a trať povede stejně jako vloni centrem Olomouce. Její celkovou délku 750 m zvládnou nejenom rekreační sportovci, ale i malé děti. Podmínkou účasti je kompletní zimní oblečení a výbava tzn. sáňky, lyže, běžky atd. V této akci sice nejde o rychlost, ale i tak se může projevit soutěžní duch každého účastníka. V cíli se bude hodnotit nejlepší zimní kostým, běžecký styl a nejlepší skupina. Nebudou chybět ani hodnotné ceny pro vítěze a Retro bar hlavního organizátora Marka Šenkapoula se změní v Aprés-ski bar, kde bude podáváno vánoční občerstvení pro všechny zúčastněné.

Zájemci se mohou registrovat již nyní na stránkách http://pulvanocni-beh-olomouci.webland.cz/ nebo v den závodu na startu od 16 hodin.

Akci bude moderovat jeden z protagonistů akce Marek Zahradníček. Účast přislíbily známé osobnosti, které zazářily v loňském roce - moderátor Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy, herec Lukáš Hejlík alias doktor Jáchym Kalina a topmodelka Veronika Fašínová. Záštitu nad akcí převzal náměstek primátora města Olomouc pan Martin Major.

Akce Půlvánoční běh Olomoucí aneb Běháme pro ty, kteří běhat nemohou, vznikla původně jako recese, která již v průběhu příprav nabyla charitativních rozměrů. Výsledek loňského prvního 1. ročníku předčil všechna očekávání. Na startu se sešlo 55 účastníků. Výtěžek akce ve výši 56.000 Kč (startovné a následné sponzorské příspěvky) byl věnován občanskému sdružení Pinokio.

Pro více informací kontaktujte:

Petra Šenkapoulová, e-mail: senkapoulova.p@reply-to.eu , tel. +420 775 077 122

V případě zájmu o celý text tiskové zprávy včetně fotografií v tiskové kvalitě klikněte na tlačítko níže.

Tisková zpráva k nadcházejícího druhého ročníku ke stažení